پاورپوینت کامل فناوری های نوین در صنایع غذایی ۶۴ اسلاید در PowerPoint


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت کامل فناوری های نوین در صنایع غذایی ۶۴ اسلاید در PowerPoint دارای ۶۴ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت کامل فناوری های نوین در صنایع غذایی ۶۴ اسلاید در PowerPoint،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از مطالب داخلی اسلاید ها

پاورپوینت کامل فناوری های نوین در صنایع غذایی ۶۴ اسلاید در PowerPoint

اسلاید ۴: فاکتورهای موثر بر استریلیزاسیون – اسیدیته وPH ماده غذایی – بر اساس فعالیت آبی ماده غذایی – خصو صیت فیزیکی ماده غذایی – ضریب انتشار گرمایی – دانسیته محصول – ضریب انتقال حرارتی – گرمای ویژه در فشار ثابت – فرمولاسیون محصولات – میزان آلودگی و بار میکروبی ماده غذایی ۴

اسلاید ۵: انتخاب روش استریل کردن به عوامل زیر بستگی دارد : نوع محصول و ماده غذایی ؛ میزان ماندگاری محصول؛ هزینه تولیدی ؛ میزان بازار پسندی محصول.:امروزه به دلایل زیر گرایش به استفاده از بسته های پلیمری و پلاستیکی می رود سبک بودن و کم هزینه بودن ؛ قابلیت تثبیت فلز ؛ قابلیت چاپ پذیری خوب ؛ مقاومت به پارگی و سوراخ شدن ؛ انعطاف پذیری در درجه حرارت پایین زیرا اکثر این پوشش ها در یخچال نگهداری می شوند؛ سهولت درب بندی؛مقاومت در برابر عبور طعم و بو و رطوبت. ۵

اسلاید ۶: پرتو دهی مواد غذایی Irradiationمزایای استفاده از پرتو هیچ سمی در ماده ی غذایی باقی نمی ماند. ارزش تغذیه ای و کیفیت حسی مواد غذایی نسبت به سایر روشها حفظ می شود. به دلیل امکان استفاده از اشعه بعد از بسته بندی ، آ لودگی ثانویه ایجاد نمی شود.۶

اسلاید ۷: استفاده از روش تشعشع و پرتودهی انواع پرتوهای مورد استفاده: پرتو ماوراء بنفش: بیشترین اثر این اشعه در طول موج ۲۶۰۰ آنگستروم می باشد این اشعه غیریونیزه کننده بوده وتوسط پروتئین واسیدنوکلئیک جذب می شود.تغییرات فتو شیمیایی حاصل ازآن سبب مرگ سلول می شود.قابلیت نفوذ کم این اشعه سبب می شود تا استفاده ا ز آ ن به کاربردهای سطحی محدود گردد. استفاده از این اشعه موجب تسریع تغییرات اکسیداتیو می شود که منجر به تند شدن ، تغییر رنگ وواکنشهای دیگر می شود. تابشهای بتا: اشعه بتا را می توانیم به صورت جریان الکترونهای آزاد شده از مواد رادیواکتیو تعریف نمود.تابشهای کاتدی نیز مشابه تابشهای بتا هستند.۷

اسلاید ۸: پرتوهای گاما: تشعشعات الکترومغناطیسی هستند که از هسته های برانگیخته شده کبالت ۶۰ و سزیم ۱۳۷ ساطع می شود.این اشعه از اهمیت ویژه ای در نگهداری مواد غذایی برخوردار است.اشعه مذکور ارزانترین شکل اشعه جهت نگهداری مواد غذایی می باشد. بر خلاف تابش های بتا ، تابش های گاما از قدرت نفوذ بسیار خوبی بر خوردار هستند.نیمه عمر کبالت ۶۰ پنج سال و نیمه عمر سزیم ۱۳۷ سی سال می باشد. پرتوهای ایکس:این تابشها از طریق بمباران فلزات سنگین توسط الکترونهایی با سرعت زیاد در یک لوله ی خلأ تولید میشود. مایکروویو:طول موج امواج مایکروویو بین امواج مادون قرمز وامواج رادیویی قرار دارد.۸

اسلاید ۹: پرتو گاما مواد غذایی معمولأ با پرتو گاما وازطریق یک منبع رادیوایزوتوپ ، الکترونها ویا اشعه ایکس تولید شده از طریق یک شتابدهنده الکترونی اشعه دهی می شوند.پرتوگاما:مزیت استفاده از پرتو گامااین است که کبالت ۶۰ وسزیم ۱۳۷ دوفراورده طبیعی نسبتأ ارزان قیمت حاصل ازتجزیه اتمی می باشند.دراتاقکهای پرتودهی که از این عناصر استفاده می شود ، ماده را دیواکتیو درقسمت فوقانی یک بالابرنده قرار می گیردبه طوری که موقع استفاده می تواند به سمت بالا حرکت کندودرمواقعی که استفاده نمی شود به سمت هدایت شده درزیرآب برده شود.موادی که بایددرمعرض اشعه قرا ربگیرند، براساس جذب مقدار موردنظراشعه ، با یک فاصله مناسب در اطراف ماده رادیواکتیو قرارخواهند گرفت.وقتی ماده غذایی دراتاقک مذکورجای داده شد،ماده رادیواکتیودرمحل بالا قرارگرفته و اشعه گاما به ماده غذایی می تابد.تاباندن اشعه دردماهای موردنظر ، ازطریق قراردادن نمونه درمحفظه حاوی دستگاه کنترل دما ویا با کنترل نمودن دما درمحفظه کاملأ بسته بادیواره سربی امکان پذیراست.یکی از مشکلات استفاده از مواد رادیواکتیواین است که منبع ایزوتوپ در تمام جهات تشعشع دارد به طوری که نمی توان آن رابه دلخواه قطع و وصل نمود. اگر چه نیمه عمر کبالت ۶۰ حدود پنج سال می باشد ولی برای اینکه پتانسیل رادیواکتیو آن در سطح خاصی باقی بماند باید متناوبأ در زمانهای خاص منبع این ایزوتوپ راتعویض نمود۹

اسلاید ۱۰: a(315-400 نانومتر) “جذب شده بوسیله پوست انسان و ایجاد برنزگی Uv-B(280-315نانومتر) که همراه با آفتاب سوختگی بوده Uv-C(200-280نانومتر) فوق العاده خطرناک است و کشنده ریز زنده ها VUV(100-200نانومتر) که بوسیله مواد جذب شده ، باعث تجزیه پیوندهافرابنفش چیست؟ شامل اشعه خورشید با طول موجهای بین ۱۰۰-۴۰۰نانومتر ۱۰

اسلاید ۱۱: اشعه فرابنفش اثری روی رطوبت و دمای ماده غذایی ندارد و کاربرد آ ن نیز اقتصادی بوده ونیازی به محافظت اضافی برای کاربران نبوده وحتی در سطوح بالای پرتو دهی باقی مانده رادیو اکتیو بجا نمی ماند. پرتودهی باکتریها ، ویروسهاواسپورها با uv پیوندهای داخل DNA وRNA را تغییر داده و باعث جهش یا مرگ سلول میشود. قابلیت نفوذ کم پرتوها موجب استفاده آن در کارهای سطحی میشود. این اشعه در هوا ، محیطهای مایع و کاربردهای سطحی موثر است و معمولا“ در ضدعفونی کردن سطوح بکار میرود. درکاربرد پرتوها برای فرایند سطحی احتمالا“ مقدار کمی ازن نیز تولید میشود . مثلا“از این پرتوها در سطح کیکهای میوه ای پخته و فرآورده های مشابه قبل از بسته بندی استفاده میشود.۱۱

اسلاید ۱۲: موفقیت به طراحی سامانه ای که قادر به توزیع مقدار مورد نیاز پرتو به سطح غذا باشد بستگی دارد.نکات مهم در این امر عبارتند از:توان – طول موج – شکل فیزیکی محصول – انعکاس و فاصله منبع نور تا هدف . شکل باکتریها و وجود آنها در فرم اسپور یا رویشی مقاومت در برابر پرتوها را تغییر میدهد. منابع نوری متناوب شدت بالا جمعیت میکرو بها را ۴ تا ۶ برابر سریعتر از منابع مداوم کاهش می دهند .این اشعه به دلیل قدرت نفوذ پایین برای ضدعفونی سطوح صاف بعلت عبور مستقیم نور و عدم پراکنش به اطراف از روشهای دیگر موثر تر است .۱۲

اسلاید ۱۳: شکل باکتریها و وجود آنها در فرم اسپور یا رویشی مقاومت در برابر پرتوها را تغییر میدهد. منابع نوری متناوب شدت بالا جمعیت میکرو بها را ۴ تا ۶ برابر سریعتر از منابع مداوم کاهش می دهند .این اشعه به دلیل قدرت نفوذ پایین برای ضدعفونی سطوح صاف بعلت عبور مستقیم نور و عدم پراکنش به اطراف از روشهای دیگر موثر تر است .۱۳

اسلاید ۱۴: نمودار کاهش بار E.COLI با UV-C روی سطح سیب RED DELICIOUS14

اسلاید ۱۵: کاربرد UV-C در حفظ کیفیت کاهوکاهو یک محصول بسیار فساد پذیر است که در بهترین شرایط انبار داری حدود ۱۰ روز ماندگاری دارد و با توجه به مطرود بودن تیمارهای شیمیایی نگهدارنده بکاربردن روش جایگزین واجب است . روش مطلوب ترکیب تیمارهای سرد کردن و اشعه غیر یونیزه کننده فرابنفش است . احتمالا“ این پرتوها باعث تجمع ترکیبات ضد قارچی در گیاه میشود .این اشعه در بخشهای مختلف یک کارخانه فراوری سبزیجات مثل سطوح در تماس با سبزی ، آب شستشو و هوای محیط بکار میرود .۱۵

اسلاید ۱۶: تیمار با UV-C تجهیزات تابش شامل توده ای از ورقه های بازتابنده از جنس فولاد زنگ نزن شماره ۱۶ و لامپهای کشنده بدون فیلتر میباشد .مجموعه لامپها بصورت افقی بالای محفظه تابش آویزان هستند .سینیهای پلی استایرن در فاصله ۶۰ سانتیمتری زیر لامپها قرار دارند . یک جعبه چوبی با اسکلت فلزی که با ورقه آلومینیومی پوشیده شده است با محصور کردن لامپها و صفحات بازتابنده اپراتور را از پرتوها محافظت میکند. در یک سمت جعبه هم برای پیشگیری از افزایش دما بعلت تابش لامپهاپنکه ای قرار داده شده است.کاهو ها در یک سینی پلاستیکی بوده و روی سینیهای پلی استایرنی گذاشته میشوند .۱۶

اسلاید ۱۷: نتایج : استفاده از اشعه فرابنفش شدت تنفس کاهو را افزایش داده و مطابق انتظار در بسته ها غلظت گاز اکسیِژن کمتر ودی اکسید کربن بیشتر شده است که باعث ایجاد تنش در بافتهای گیاه میشود.تیمار با این پرتوها اثر کاهشی روی رشد باکتریهای سایکروتروف ، کلی فرمها ، مخمرها وکپکها دارد.۱۷

اسلاید ۱۸: با ارزیابی کیفی محصولات تفاوتهای محسوسی بین نمونه های شاهد تیمار نشده و تیمار شده با مقادیر متفاوت اشعه رویت میشود. بهترین نتایج با کاربرد ۴.۰۶-۸.۱۴ KJ/M2 حاصل میشود و دراین حالت کاهو احتمالا“ به دلیل لیگنینه شدن درخشانتر و سفتر میشود .نتایج ، فرضیه اینکه استفاده از UV-C بر تاخیر پیری و خرابی سبزیجات تازه و فراوری شده و حفظ کیفیت آنها از طریق کاهش بار میکروبی موثر است را تایید میکند.۱۸

اسلاید ۱۹: نمودار کاهش لگاریتمی بار E.coli و salmonella روی سطح برگهای کاهو با uv19

اسلاید ۲۰: نمونه هایی از کارهای انجام شده با فرابنفش در میوه و سبزیLiu و همکارانش در مورد اثر مقدار کم پرتودهی روی ماندگاری هلو و گوجه فرنگی دریافتند که فسادهای پس از برداشت را کاهش داده و موجب تاخیر در رسیدگی هم میشود.همچنین بررسی هایی روی اثر پرتوها در گوجه فرنگی برای پیشگیری از تشکیل کپک سبز و سیاه انجام دادند و مقادیر ۳/۱-۴۰ kj/m2 برای سطح میوه ها بکار برده شد که نتایج قبلی را تایید کرده و باعث تاخیر در رسیدگی و پوسید گی میوه ها می شود.۲۰

اسلاید ۲۱: کاربرد فرابنفش در صنعت شیرتصفیه محلولهای نمکی برگشتی با فرابنفش باعث کاهش چشمگیر حجمهای فرستاده شده به سامانه فاضلاب میشود.باکتریهای موجود در آب شهری معمولا“بیماریزا نیستند اما همین موجودات مثل flavoubacterium و pesudomunas محصول را خراب میکنند و فساد آن باعث کاهش فروش ، رضایت خریدار و برگشت کالا میشود.۲۱

اسلاید ۲۲: مسیر گردش محلولهامحلول نمکی از میان یک صافی شیبدار زبر و خشن برای جمع آوری فطعات بزرگ جامدات و پنیرها پمپ میشود .سپس محلول فوق از میان صافی نایلونی یکبار مصرف بسیار ریز مجددا“ فیلتر میشود .محلول نمکی از بین لامپهای فرابنفش عبور داده میشوند ودر انتها محلول نمکی خنک شده و به تانک استریل ذخیره آب نمک برای استفاده مجدد فرستاده میشود.در انتها محلول نمکی خنک شده و به تانک استریل ذخیره آب نمک برای استفاده مجدد فرستاده میشود.۲۲

اسلاید ۲۳: آلودگی میکروبی محصولات گوشتی مشکل بزرگ اقتصادی در صنعت گوشت است. در سال ۱۹۹۹ Sofas و همکارانش نقاط مختلف آلوده کننده ای را مثل کشتار دام ، فرآوری و انبار سرد گزارش کردند.یکی از منابع مهم آلاینده که معمولا“ نادیده گرفته میشوند ، هوا است که ناقل مهم listeria monocytogenes میباشد.در این کارخانجات تلاشهایی برای اندازه گیری و کاهش مقدار این ریز زنده ها انجام شده است که شامل بریدن زواید لاشه ، شستن لاشه با آب و تیمار با اسیدهای آلی میباشند اما آلودگی از طریق هوا در مدت نگهداری هنوز ممکن است.فن آوری برای گرفتن و خنثی کردن ریز زنده های هوا که متداول است ، شامل استفاده از فیلتر کردن همراه با ترسیب الکترواستاتیک است ، زیرا ذرات هوا قادرند این موجودات را پناه دهند. پرتوهای فرابنفش هم یک تدبیر مناسب برای غیر فعال کردن ریز زنده ها است.کاربردپرتوهای فرابنفش در کارخانجات فرآورده های گوشتی۲۳

اسلاید ۲۴: ضد عفونی کردن آب آشامیدنی با فرابنفش یک روش جایگزین ایمن برای اکسیدانهای شیمیایی مانند کلرین است که باتولید محصولات جانبی سرطانزا مثل تری هالومتانها و هالو استیک اسیدها (درنتیجه واکنش کلرین با مواد آلی حل شده در آب) همراه هستند . با استفاده از نور فرابنفش در ترکیب با کاتالیستهایی نظیر پرکسیدهیدروژن ، عوامل اکسنده قوی (رادیکالهای هیدروکسیل) تولید خواهند شد که قادر به تجزیه فوری آلاینده های آلی در آب (آفت کشها و علف کشها ) و هوا با سرعت بیشتری نسبت به ازن یا پرکسید هیدروژن تنها میباشند .۲۴

اسلاید ۲۵: استفاده از پرتوهای فرابنفش در تی

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.