فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word دارای ۶۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word :

این مقاله با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع : فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word

تغذیه نیاز اصلی انسان است اما این نیاز در طول زندگی در طی رشد و تکامل وتغییر در وضعیت سلامتی تغییر می نماید علم تغذیه شامل مطالعه مواد مغذی و چگونگی دریافت آنها توسط بدن است مواد غذائی به ۶ دسته اصلی کربوهیدرات ها پروتین ها و لپیدها ویتامینها مواد معدنی و آب تقسیم می شود و سه دسته اول انرژی زا هستند و سه دسته دوم غیر انرژی زا انرژی یک غذا با واحد کیلو کالری Kcal سنجیده می شود میزان متابولیسم پایه BMR انرژی است که فرد در هنگام استراحت به آن نیاز دارد و برای حفظ فعالیت های نگهدارنده حیات مانند ضربان قلب و ضروری است

مواد غذائی انرژی زا کربوهیدارت ها ترکیبات آلی هستند که جزو فراوان ترین وارزان ترین منبع انرژی می باشند هر گرم آنها ۴ کیلو کالری انرژی تولید می کنند واحد سازنده کربوهیدارت ها ساکارید است و بر همین اساس به ۲ گروه کربوهیدارت های ساده مونوساکاریدها و دی ساکاریدها و کربوهیدارت های مرکب پلی ساکاریدهاتقسیم بندی می شوند گلوکز که یک مونوساکارید است که پرمصرف ترین کربوهیدارت است

پروتئین ها پروتئین ها جزء حیاتی هر سلول می باشند و هر گرم آنها نیز ۴ کیلو کالری انرژی تولید می کند همه پروتین ها از ۲۲ واحد سازنده به نام آمینو اسید ساخته شده اند که ۹ تای آنها ضروری هستند یعنی بدن قادر به ساخت آنها نیست پروتئیها به ۲ دسته کامل کیفیت بالا و ناقص کیفیت پایین تقسیم می شوند معمولاً پروتین های حیوانی کامل و پروتین های گیاهی ناقصند پروتئین ها تنها منبع نیتروژن بدن هستند و تعادل نیتروژنی هنگامی برقرار است که نیتروژن وارد شده به بدن و نیتروژن دفع شده از بدن برابر باشند این تعادل هنگام مقایسه بین کاتابولیسم تخریب بافت و آنابولیسم ساخت بافت بکار می رود

چربی ها انرژی زا ترین عنصر غذایی هستند و هر گرم آنها ۹ کیلو کالری انرژی تولید می کنند این مواد از اسیدهای چرب و تری گلیسریدهاساخته شده اند اسیدهای چرب خود شامل دو دسته اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب غیر اشباع هستند همچنین آنها را به دو دسته اسیدهای چرب ضروری و غیر ضروری طبقه بندی می نمایند تنها اسید چرب ضروری برای انسان ها اسید لینولیک است که بدن قادر به ساخت آن نمی باشد

کلسترول نیز یک چربی اشباع شده است و مهمترین ترکیب غشاء سلولی می باشد مواد غذایی انرژی زا آب حیاتی تری و ضروری تر از غذاست حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد از وزن کل بدن را آب تشکیل می دهد آب در داخل سلول وجوددارد ومایع داخل سلولی ICF نام دارد باقیمانده مایع خارج سلول ‌ECF خوانده می شود روزانه حدود ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی لیتر آب وارد بدن می شود و تقریباً به همین میزان آب از بدن خارج می گردد آب جهت تولید ترشحات انجام واکنش های شیمیایی و کارکرد دارد

ویتامین ها ترکیبات آلی که بیشتر به شکل کوانزیم فعال هستند وبرای متابولیسم بدن وجود آنها ضروری است ویتامین ها به ۲ دسته محلول در آب BC و محلول در چربی KEDA طبقه بندی می شوند این مواد در اثر نور گرما و نیز درطی فرآوری مواد غذائی ممکن است از بین بروند اگر ویتامین ها بیش از نیاز مصرف شوند حالتی به نام هیپرویتامینوز ایجاد مینمایند که به صورت اختلالی در کارکرد بدن ظاهر می شوند

مواد معدنی ‌مینرال مواد معدنی عناصر آلی مانند آهن یا غیر آلی کلرور سدیم هستند که در ساختار یا عملکرد بدن دخالت دارند این مواد به ۲ دسته مواد معدنی بزرگ روزانه مصرف بیشتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر آنها ضروری است و کوچک کمتر از ۱۰ میلی گرم در دسی لیتر نیاز روزانه به مصرف آنها وجود دارد تقسیم می شوند

رژیم غذائی صحیح در یک رژیم غذایی مناسب و صحیح تعادل و تنوع برقرار بوده و کلیه مواد مغذی ضروری در اندازه مناسب دریافت می شود که با پیروی از دستورات هرم غذایی توصیه شده توسط متخصصین تغذیه این امر میسر می شود در این هرم غلات و حبوبات در پایه هرم میوه و سبزیجات بالای این پایه گوشت و لبنیات در سطح بالاتر و چربی ها و شیرینی ها در قله هرم قرار دارند و در قرآن به اهمیت تغذیه با مواد غذائی گوناگون مانند ‌شیر خرما زیتون در آیات ۲۴-۲۳ سوره مریم ۶۶-۷۸ سوره نحل اشاره گردیده است

عوامل موثر برتغذیه عوامل موثر بر تغذیه عبارتند از سن جنس وضعیت سلامتی مسائل اقتصادی عوامل فرهنگی روانی اجتماعی مسئولیتهای پرستاری در خصوص توزیع غذا در موسسات بهداشتی متفاوت است بسیاری از بیمارستانها دارای متخصص تغذیه در مرکز توزیع غذا هستند ولی به طور کلی دستور غذائی و حذف آن کمک در توزیع غذا وهمچنین کمک به بیماران هنگام مصرف غذا و ثبت اطلاعات مربوط به اشتهای بیمار و مقدار غذائی که می خورد از وظایف پرستار محسوب می شود اغلب بیماران غذا را در اتاق خود مصرف می کنند بیماری اثر زیادی بر تحمل شخص در قبول غذاها داردو افراد مبتلا به تهوع سوء هضم و یا درد یا کسانی که تب دارند نسبت به افراد سالم تمایل کمتری به غذا ابراز می کنند پرستار مسئول تعدیل این عوامل می باشد تا اینکه بیمار تا حد کامل غذا را قبول نماید مقدار کم غذا در دفعات مکرر برای بیمار قابل قبول تر از غذای زیاد در اوقات منظم غذا می باشد چنانچه بیمار قادر به انجام برخی از فعالیتها می باشد باید تشویق به انجام آن گردد تا اشتهایش تحریک شود به هر حال مهم است که این تمرینات قبل از غذا انجام شود نه بلافاصله بعد از آن و در ضمن نباید خسته کننده و نفس گیر باشد برای تشویق بیمار به خوردن مقادیر کافی از مواد غذائی لازم است طبق سلیقه مخصوص شخص رفتار شود و این نکته تعیین نمود که وی چه غذاهائی را دوست دارد و چه چیزهائی را نمی پسندد در صورتی که لازم باشد تا پایان خوردن غذا با بیمار بمانید

در کنار تخت او راحت بنشینید و خود را شتاب زده نشان ندهید زیرا فرصت مناسبی است که پرستار روابطی با بیمار برقررا کند و آموزش های لازم را به او بدهد واو را بهتر بشناسد قدرت هضم غذا و همچنین اضطراب می تواند نسبت به تمایل شخص به غذا موثر باشد مقدار مایعات و غذایی که بیمار مصرف می کند گاهی از نظر درمانی بسیارمهم است این پرستار است که مشاهده می کند بیمار چه مقدار غذا می خورد و مایعات می نوشد و اوست که مسئولیت رساندن این دانسته ها را بر سایر تیم بهداشتی به عهده دارد و در فرمهای مخصوص جذب ودفع مایعات ثبت می نماید در اغلب بیماران اندازه گیری و ثبت مایعاتی که از بدن خارج می شوند و مایعاتی که به بدن وارد می شوند هر دو لازم می باشند مایعات دریافتی با حرف I و مایعات بازدهی با حرف O نشان داده می شود

فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word

فایل ورد کامل بررسی وضعیت تغذیه سالم رژیم های غذایی بیمارستانی ۶۶ صفحه در word
فهرست مطالب

تغذیه

مواد غذائی انرژی زا

پروتئین ها

چربی ها

مواد غذایی انرژی زا

آب

ویتامین ها

مواد معدنی ‌مینرال

رژیم غذائی صحیح

عوامل موثر برتغذیه

بررسی وضعیت تغذیه

تغذیه و روش های مناسب برای غذا دادن به بیماران

سعد معده NGTube

GAVAGE یا گاواژ

لاواژ

لوله جات دارای نوک مشبک فلزی است Jutte Tube

روش کار

گاواژ Gavage یا تغذیه از طریق لوله بینی معده ای

توباژ یا نمونه برداری از شیره معده Iubaye , Lest Meal , Castric Analysis

تغذیه بارانترال parentralnutrion یا تغذیه وریدی

عفونت و کلونیزاسیون

زنجیره‌ی عفونت

عامل عفونی

مخزن

راه خروج

روش انتقال

راه ورود

میزبان

عفونت بیمارستانی

عفونت آتروژنیک

عفونت های اگزوژن

عفونتهای آندوژنی

فرآیند پرستاری در کنترل عفونت بیمارستانی

کنترل ودفع مواد عفونت زا

استریل کردن وسایل حیاتی

ضد عفونی کردن وسایل تقریباً‌حیاتی

تمیز کردن وسایل غیرحیاتی

کنترل و پیشگیری جهت کاهش مخزن عفونت

احتیاطهای استاندارد

انواع ایزولاسیون

احتیاطهای خونی

محل استقرار بیمار

انجام روش های استریل

باز کردن یک بسته استریل در سطح صاف

ریختن محلول استریل

مهارتهای گزارش نویسی

تاریخچه گزارش نویسی در پرستاری

هدف از تشکیل پرونده وثبت اطلاعات

جنبه های قانونی ثبت مدارک پزشکی

جنبه حقوقی ثبت

جنبه های ارتباطی ثبت

جنبه های درمانی ثبت

گزارش بعد از عمل

گزارش ترخیص

گزارش فوت

گزارش نویسی

گزارشات بروز شیوع وقوع

گزارش وظایف

راهنماهایی برای ثبت گزارش موثر

اهداف گزارش نویسی

ارتباط

برنامه ریزی مراقبتی

مروری بر کیفیت

پژوهش

تجزیه و تحلیل سیستم

آموزش

سند قانونی

پرداخت به عنوان جبران

سند تاریخی

زمانبندی

مسئولیت

محرمانه

گزارش دهی

گزارش تغییر نوبت کاری

گزارشات تلفنی

گزارشات انتقا

گزارش حوادث

مداخله صحیح ‌‌رهنمودهای قانونی برای گزارش نویسی


  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.