فایل ورد کامل مقاله ای پیرامون پتاسیم ۳۶ صفحه در word


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله ای پیرامون پتاسیم ۳۶ صفحه در word دارای ۳۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

لطفا نگران مطالب داخل فایل نباشید، مطالب داخل صفحات بسیار عالی و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله ای پیرامون پتاسیم ۳۶ صفحه در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله ای پیرامون پتاسیم ۳۶ صفحه در word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله ای پیرامون پتاسیم ۳۶ صفحه در word :

بررسی منابع جامع و کاملا علمی در رابطه با پتاسیم، شکلهای مختلف پتاسیم در خاک، عوامل موثر بر پتاسیم و نقش آن در کشاورزی. همراه با رفرنس دهی دقیق علمی و با منابع فارسی و انگلیسی کاملا معتبر. آماده برای استفاده در پایان نامه و پروپوزال.

بخشی از متن:

پتاسیم یکی از عناصر ضروری و پرمصرف برای گیاهان است. مقدار جذب پتاسیم توسط گیاه از جذب هر عنصر مغذی دیگری به غیر از نیتروژن بیشتر بوده و در بعضی از گیاهان حتی از جذب نیتروژن نیز بیشتر می¬باشد [۳۴]. با وجود آن¬که میزان کلسیم قابل¬جذب در خاک¬های مختلف معمولاً حدود ۱۰ برابر میزان پتاسیم قابل¬جذب در خاک است، اما برعکس مقدار پتاسیم گیاه معمولاً ۱۰ برابر کلسیم می¬باشد و این مطلب نشان¬دهنده قدرت انتخابی شدید گیاه نسبت به عنصر پتاسیم و میزان نیاز بالای گیاه به این عنصر می¬باشد [۷۹].

پتاسیم در فرآیندهای زیستی متعددی در گیاه از جمله فتوسنتز [۶۵]، حفظ آماس اسمزی سلول [۸۵]، فعال¬سازی بسیاری از آنزیم¬ها [۳۹]، پایداری pH سیتوپلاسمی [۱۲۱]، باز و بسته شدن روزنه¬ها [۱۰۰]، خنثی¬کننده آنیون¬های آلی و غیرآلی [۶۹]، انتقال عناصر غذایی به بافت¬های ذخیره¬ای [۷۴]، افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش¬های محیطی [۴۸] و افزایش مقاومت گیاه در برابر شیوع بیماری و آفت نقش دارد [۹۲].

بسیاری از پژوهش¬ها، نقش مثبت پتاسیم در افزایش کیفیت محصولات زراعی را تأیید کرده¬اند [۷۶ و ۹۱]، به طوری که یادو (۲۰۰۶) از پتاسیم به عنوان عنصر سلامت یاد کرده¬ است [۱۲۲]. علاوه بر نقش اساسی در گیاه، پتاسیم یک عنصر ضروری برای انسان و حیوان است [۱۰۰]. جذب پتاسیم در انسان اغلب خیلی پایین و حدود یک¬ سوم مقدار پتاسیم موجود در غذا می¬باشد [۶۳]. با این حال، تا زمانی¬که مقدار کافی از این عنصر از طریق میوه و سبزیجات وارد بدن شود، مشکل جدی در رابطه با پتاسیم برای انسان به وجود نمی¬آید [۱۰۰]. بنابراین غنی¬سازی زیستی گیاهان زراعی با پتاسیم بسیار حائز اهمیت است.

با وجود نقش غیرقابل انکار پتاسیم در گیاهان زراعی و انسان¬، کمبود این عنصر در اراضی کشاورزی به یک مشکل جهانی تبدیل شده¬است، به¬طوری¬که ۷۵ درصد شالیزارهای چین، دوسوم گندم زارهای جنوب استرالیا [۹۶]، ۷۲درصد زمین های کشاورزی هند [۶۱] و بخشی از زمین های کشاورزی ایالات غربی کانادا [۱۰۰] نیاز فوری به پتاسیم کودی دارند. در بسیاری از کشورها ۲۵ درصد آزمون¬های خاک، مقادیر کم تا خیلی کم پتاسیم قابل¬جذب را نشان می¬دهند [۷۰]. در ایران نیز گزارش¬های متعددی در رابطه با کمبود پتاسیم در زمین¬های زراعی منتشر شده¬ است. در همین راستا، توفیقی (۱۳۷۷) بیان داشت قریب به یکصد هزار هکتار از شالیزارهای زیر کشت ارقام پرمحصول در شمال کشور، از نظر پتاسیم قابل استفاده زیر سطح بحرانی قرار دارند [۸]. امیری (۱۳۷۴) [۲]، کاوسی و کلباسی (۱۳۷۸) [۲۸]، کاوسی (۱۳۸۳) [۲۷]، دواتگر و همکاران (۱۳۸۴) [۱۹] و بارانی¬مطلق و ثواقبی (۱۳۸۴) [۴] نیز گزارش¬های مشابهی ارائه نمودند.

علت فراگیرشدن کمبود پتاسیم را می¬توان به عواملی همچون فقدان تبادلات علمی بین پژوهش¬گران و کشاورزان در باب پتاسیم خاک و گیاه نسبت داد [۱۰۰]. عامل محدودکننده دیگری که می¬توان به آن اشاره کرد، ناکافی بودن پژوهش¬های منتشر شده در رابطه با پتاسیم، با وجود نقش کلیدی آن در فرآیندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مؤثر در رشد گیاهان زراعی است [۴۹]. در همین راستا و با توجه به اینکه در ایران مطالعات چندانی در رابطه با تغییرات مکانی اشکال مختلف پتاسیم و عوامل مؤثر بر آن انجام نشده، مقایسه تأثیر کاربری¬های مختلف، مواد مادری و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک بر وضعیت پتاسیم با استفاده از مدل¬سازی توزیع مکانی و پهنه¬بندی فرم¬های مختلف این عنصر ضروری به نظر می¬رسد. از این رو پژوهش حاضر با اهداف و فرضیات زیر در بخشی از استان مازندران به عنوان منطقه¬ای با اهمیت زیاد از نظر تمرکز فعالیت¬های کشاورزی و تراکم بالای جمعیتی صورت پذیرفت.

۱-۲ بررسی منابع

در بررسی روابط خاک، گیاه و عناصر غذایی، مسائل مربوط به پتاسیم جزء مهمترین مباحث است [۲۱]. پتاسیم یک عنصر غذایی پرنیاز درگیاهان و جانوران و همچنین یک جزء اصلی از چندین کانی خاک است [۱۱۰]. پتاسیم به طور متوسط ۶/۲ درصد از جرم پوسته زمین را تشکیل می¬دهد و بنابراین از نظر فراوانی عنصری هفتمین و به عنوان عنصر غذایی چهارمین عنصر شیمیایی در لیتوسفر می¬باشد [۸۳]. پتاسیم در خاک¬ها عمدتاً در ساختمان کانی¬ها وجود دارد که پس از هوادیدگی به صورت یون پتاسیم آزاد گردیده و وارد محلول خاک می¬شود. یون پتاسیم سپس جذب نقاط تبادل کاتیونی خاک گردیده و به سهولت قابل استفاده گیاه می¬باشد [۲۹].

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.