فایل ورد کامل مقاله ای کامل درباره استاندارد کدکس الیما نتایوس ۲۸ صفحه در word


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله ای کامل درباره استاندارد کدکس الیما نتایوس ۲۸ صفحه در word دارای ۲۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

لطفا نگران مطالب داخل فایل نباشید، مطالب داخل صفحات بسیار عالی و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله ای کامل درباره استاندارد کدکس الیما نتایوس ۲۸ صفحه در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله ای کامل درباره استاندارد کدکس الیما نتایوس ۲۸ صفحه در word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله ای کامل درباره استاندارد کدکس الیما نتایوس ۲۸ صفحه در word :

پیش‌گفتار

کمیسیون کدکس الیمانتاریوس شاخه‌‌ای بین‌المللی است که مسئولیت اجرای برنامه استانداردهای غذایی مشترک FAO و WHO را بعهده دارد. این کمیسیون در سال ۱۹۶۲ توسط FAO و WHO مشترکاً بمنظور حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و تسهیل تجارت بین‌المللی غذا بوجود آمد.

کدکس الیمانتاریوس ( که در لاتین به معنای کد یا قانون غذا است ) مجموعه‌ای از استانداردهای بین‌المللی غذایی است که توسط کمیسیون تاًیید شده و به روش یکنواخت و هماهنگ ارائه می‌شود. این مجموعه شامل تمام استانداردهای مربوط به اصول غذا اعم از فرآوری شده ، نیمه فرآوری شده یا خام می‌باشد. کدکس الیمانتاریوس شامل مقررات مربوط به بهداشت و کیفیت تغذیه‌ای غذا از قبیل معیارهای قابل قبول میکروبیولوژیکی و مقررات مربوط به افزودنیهای غذایی، باقیمانده‌ آفت‌کش‌ها‌، آلوده‌کننده‌ها، نحوه برچسب‌گذاری و عرضه مواد غذایی و روش‌‌های آنالیز و نمونه‌برداری می‌باشد. کدکس همچنین شامل مقررات دیگری است که به شکل آئین کار ، دستورالعمل و سایر معیارهای توصیه‌ای ارائه می‌شود

این مجموعه دومین انتشار کدکس الیمانتاریوس است. اولین بار انتشار کدکس در سال ۱۹۸۱ صورت گرفت. تا قبل از سال ۱۹۸۱ استانداردهای تدوین شده توسط کدکس الیمانتاریوس بصورت انفرادی تحت عنوان استانداردهای پیشنهادی ارائه می‌شد. ( سری های CAC/RC )

این مجموعه اکنون بازنگری شده و بر اساس تصمیمات و مصوبات بیست‌و یکمین نشست کمیسیون کدکس الیمانتاریوس در ژولای ۱۹۹۵ تدوین گردیده است.

مقدمه

« مقررات کمیسیون کدکس غذایی و اجرای برنامه استانداردهای غذایی توسط کمیسیون »

کمیسون کدکس برای اجرای برنامه استانداردهای غذایی کمیته مشترک FAO و WHO بوجود آمد که اهداف آن طبق آنچه که در اساسنامه کمیسیون آمده عبارتست از:

۱ـ حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و ایجاد اطمینان از انجام عملیات کاملاً شفاف و درست در امر تجارت غذا

۲ـ افزایش هماهنگی در اجرای کلیه استانداردهای غذایی که توسط ارگانهای بین‌المللی دولتی و غیردولتی صورت می‌پذیرد.

۳ـ تعیین اولویت‌ها و راهنمای تهیه پیش‌نویس استانداردها با کمک سازمانهای ذیصلاح

۴ـ نهائی کردن استانداردهای تدوین شده در کمیته‌های فنی

۵ـ چاپ و انتشار استانداردها پس از قبول آن توسط دولت‌های عضو کدکس تحت عنوان « استانداردهای منطقه‌ای یا جهانی»

اساسنامه کمیسیون کدکس الیمانتاریوس توسط FAO و WHO تاًیید و مصوبشده است. این کمیسیون در واقع شاخه ای فرعی از این دو ارگان است که قوانین آن در کتابی تحت عنوان « روش اجرائی Precedural Manual » آورده می‌شود.

هدف کدکس:

کدکس الیمانتاریوس عبارتست از مجموع استانداردهای غذایی بین‌المللی که با نظر کلیه کشورهای عضو تطابق داده شده و به شکل واحد ارائه می‌گردد. این استانداردهای غذایی هدفشان کمک به حفظ بهداشت مصرف‌کنندگان و حصول اطمینان از انجام عملیات مناسب و منصفانه در تجارت غذا است. کدکس الیمانتاریوس همچنین شامل مواردی از قبیل آئین کار، خطوط راهنما و دیگر معیارهای توصیه‌ای است که به دستیابی اهداف کدکس کمک می‌نماید. انتشارات کدکس الیمانتاریوس شامل راهنمایی ها ، تعاریف و اصطلاحات و لوازمات کاربردی در مواد غذایی است که در یکنواخت‌کردن و هماهنگی اقدامات انجام شده در مواد غذایی و تسهیل تجارت بین‌المللی کمک می‌نماید.

دامنه کاربرد (Scope)

کدکس الیمانتاریوس محتوی استانداردهایی برای تمام غذاهای اصلی خام، فرآوری‌شده یا نیمه فرآوری‌شده است که در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. کدکس الیمانتاریوس شامل جزئیاتی در زمینه بهداشت و کیفیت تغذیه‌ای غذا از قبیل حد مجاز میکروبی، جزئیات مربوط به افزودنیهای غذایی ، باقیمانده آفت‌کش‌ها، آلوده‌کننده‌ها، نحوه برچسب‌گذاری و عرضه مواد غذایی و روش‌های آنالیز و نمونه‌برداری آن است. کدکس همچنین شامل جزئیاتی در مورد تدوین آئین‌های کار، دستورالعملها و سایر معیارهای توصیه‌ای است. استانداردهای کدکس حاوی مطالبی است که بوسیله آن به مصرف‌کننده اطمینان می‌دهد که درست مطابق آنچه بر روی برچسب آمده ، ماده غذایی فاقد هرگونه تقلب ( معیار خارج از استانداردهای معین شده ) است.

چگونگی پذیرش استانداردهای کدکس:

در ابتدا بمنظور اخذ تاًییدیه و پذیرش رسمی دولت‌ها مطابق با معیارهای کلی، استانداردها و حد مجاز باقیمانده‌ها که توسط کمیسیون کدکس الیمانتاریوس تصویب شده است برای کلیه اعضاء فرستاده می‌شود. در این رابطه استانداردها و حد مجاز باقیمانده آفت‌کش‌ها و داروهای دامی در غذای انسان و خوراک دام بهمراه اطلاعات مناسب برای بررسی و تاُیید به وزارت‌خانه‌های کشاورزی یا امور خارجه کشورهای عضو FAO و به وزارت‌خانه‌های بهداشت کشورهای عضو WHO ارسال می‌شود.

همچنین کلیه مدارک و اسناد فوق‌الاشاره برای عوامل ارتباطی کدکس در کشورهای مختلف ( در ایران، مؤسسه استاندارد )، دفاتر منطقه‌ای FAO و WHO ، نمایندگی‌های FAO ، سفارتخانه های موجود در رم ( ایتالیا ) و نمایندگان دائم سازمان ملل در ژنو ارسال می شود .

استانداردها و حدود مجاز باقیمانده آفت کش ها و داروهای دامی در غذای انسان و خوراک دام ماحصل یک سلسله توافق ها و همکاریهای گسترده بین المللی است که این معیارها با حدود توصیه شده توسطWHO و FAO بعنوان بهترین معیارهای تضمین حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و تسهیل تجارت بین‌المللی غذا سازگاری و هماهنگی دارد.

محتویات این مجموعه:

این مجموعه حاوی حداکثر مجاز باقیمانده داروهای دامی و سایر توصیه‌های مصوب کمیسیون کدکس الیمانتاریوس در بیستمین و بیست و یکمین نشست کمیته باقیمانده‌های دارویی دامی در غذا است و این مقادیر مطابق توصیه‌های کمیته کارشناسی مشترک (JECFA)(WHO,FAO) تهیه و ارائه شده است.

JECFA ( کمیته مشترک FAO و WHO در افزودنی‌های غذایی ) مرکب از کارشناسانی است که بر اساس تواناییهای شخصی خودشان انتخاب شده و بعنوان نمایندگان دولت‌ها و سازمانها نیستند. هدف این کمیته ارزیابی داروهای دامی، ارائه میزان‌های بی‌خطر دریافت این مواد با ارائه حد قابل قبول دریافت روزانه آنها Acceptable Daily Intake = ADI ) ) و تعیین حداکثر مجاز باقیمانده داروها در بافت‌های خوراکی دامی است.

«بخش دوم»

آئین کار بین‌المللی پبشنهادی کنترل استفاده از داروهای دامی ( CAC/RCP 88-1993 )

۱ـ این آئین کار شامل دستورالعمل‌هایی برای نحوه تجویز، کاربرد، توزیع ، پخش و نحوه کنترل داروها است که در درمان دام ، یا برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها و یا بهبود تولیدات دام مورداستفاده قرار می‌گیرند.

۲ـ روش درست استفاده از داروهای دامی ( Good Practice in the use of Veterinary Drugs ) توسط کمیته باقیمانده‌های داروئی کدکس تدوین شده است. در این رابطه روش‌های قانونی الزامی یا توصیه‌ای استفاده از داروهای دامی از قبیل دوره پرهیز از مصرف‌ داروهای مختلف از مواردی است که با در نظر گرفتن شرایط عملی توسط مراجع قانونی ذیصلاح در کشورها ( در ایران ـ سازمان دامپزشکی ) به تصویب می‌رسد.

با بکارگیری روش‌های درست کاربرد داروهای دامی میزان حداکثر مجاز باقیمانده داروها کاهش می‌یابد. میزان حداکثر مجاز باقیمانده داروها ( Maximum Residue Limit = MRL ) اصولاً بر مبنای نوع و مقدار باقیمانده که برای سلامتی انسان فاقد مخاطرات سمی است و با محاسبه سایر مخاطرات بهداشت عمومی که در آن منظور شده باشد ( مثلاً جنبه‌های تکنولوژیک غذا که ممکن است مخاطراتی را بهمراه داشته باشد ) تعیین می‌شود.

۳ـ موادی که در خوراک‌ دامهای تولیدکننده غذای انسان استفاده می‌شوند مثل مکمل‌ها بایستی بر مبنای دستورات مشخصی که توسط مراجع قانونی ذیصلاح کشور تصویب شده و یا فقط طبق نسخه و راهنمایی دامپزشک مجرب مورداستفاده قرارگیرند.

نحوه ثبت و پخش دارو ـ کلیات

۴ـ کلیه داروهای دامی یا به عبارت دیگر کلیه فرآورده‌های درمانی دامی و پرمیکس‌های درمانی که به غذای دام اضافه می‌شوند بایستی مطابق با آئین کار ثیت داروهای دامی مصوب OIE و توسط مراجع ذیصلاح کشور ( سازمان دامپزشکی ) ثیت شوند.

ـ داروهای دامی بایستی فقط بین دامپزشکان، توزیع‌کنندگان عمده‌ای مجاز، داروخانه‌ها و مراکز خرده‌فروشی که دارای مجوزهای قانونی هستند توزیع گردد و در این رابطه بایستی اقلام و مقادیر ورودی و خروجی داروها بطور منظم ثبت و بایگانی شود.

ـ شرایط نگهداری و حمل و نقل داروها بایستی با اختصاصات و موارد مندرج در روی برچسب بویژه دما، رطوبت، نور و غیره کاملاً منطبق باشد.

مسئولیت دامپزشکان و سایر افراد مجاز در زمینه دستکاری و تجویز داروهای دامی ـ مقررات عمومی

۵ـ هنگامیکه داروهای دامی مورد دستکاری یا تجویز قرار می‌‌گیرند بایستی اثرات زیانبار بالقوه‌ای که ممکن است برای دام یا فرد کاربر آنها داشته باشد، مشخص شود.

– چنانچه تجویز یک دارو تحت کنترل و نظارت مستقیم دامپزشک نباشد، لازم است پس از تشخیص بیماری، دستورات روشنی در مورد مقدار و روش استقاده از دارو و همچنین تعیین صلاحیت کاربران دارو توسط دامپزشک ارائه شود تا اطمینان حاصل شود که محاسبه دوز دارو درست انجام شده و اهمیت رعایت دوره پرهیز از مصرف داروها بخوبی درک و اجرا شده است.

– این نکته بسیار مهم است که امکانات دامداری و مدیریت جاری آن در جهت رعایت دوره پرهیز از مصرف دارو و آفت کش ها بکار گرفته شود.

۶ـ در درمان‌های تشخیصی، بایستی اطمینان حاصل شود که اولاً تشخیص بیماری درست و دقیق صورت گرفته و ثانیاً مبانی حداکثر تاثیر دارو با حداقل مخاطره در نظر گرفته شده است.

ـ درمان‌های اختصاصی دام بایستی با کمترین تعداد داروی ممکن صورت پذیرفته و از مصرف داروهای ترکیبی خودداری شود مگر اینکه امتیازات و خواص اینگونه داروها به اثبات رسیده باشد.

۷ـ دامپزشکان بایستی این نکته را مدنظر داشته باشند که مصرف بی‌رویه و بدون کنترل داروهای دامی منجر به تجمع باقیمانده‌های نامطلوب داروها در دامهای درمان شده و محیط زیست شده و مصرف مداوم داروهای ضد کوکسیدیوز، ضد باکتری و ضد انگل باعث ایجاد مقاومت‌های دارویی خواهد شد.

ـ این نکته از مسئولیت های دامپزشکان و سایر افراد ذیصلاح است که برنامه‌های طب پیشگیری را برای دامداران تدوین نموده و بر روی اهمیت مدیریت صحیح و روش درست دامپروری در جهت کاهش بیماریهای احتمالی دام تأکید نمایند. ضمناً باید سعی شود که در مورد هر بیماری خاص فقط از داروهای ویژه همان بیماری استفاده گردد.

۸ـ دامپزشکان بایستی دام‌های بیمار را از دامهای سالم جدا نموده و دام‌های بیمار را جداگانه درمان نمایند.

۹ـ دامپزشکان علاوه بر توصیه و کاربرد روش‌های کاهش بروز بیماری‌ها و کنترل شیوع آنها بایستی وضعیت آسایش و رفاه گله دام را نیز مدنظر قرار دهند.

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.