پاورپوینت کامل مس در خدمت تندرستی انسان، تغذیه، سلامتی(۲۹) ۴۱ اسلاید در PowerPoint


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت کامل مس در خدمت تندرستی انسان، تغذیه، سلامتی(۲۹) ۴۱ اسلاید در PowerPoint دارای ۴۱ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت کامل مس در خدمت تندرستی انسان، تغذیه، سلامتی(۲۹) ۴۱ اسلاید در PowerPoint،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت کامل مس در خدمت تندرستی انسان، تغذیه، سلامتی(۲۹) ۴۱ اسلاید در PowerPoint :

>

۸۴

مس یک عنصر کمیاب است که برای
اغلب جانداران از جمله انسان، ضروری است.
اثر مس بر سلامتی انسان به علت این واقعیت
است که این عنصر بخشی از آنزیمهاست که
پروتئینهای مؤثر بر واکنشهای بیوشیمیایی
درون تمامی سلولها هستند. مس در جذب،
ذخیره و سوخت و ساز آهن نقش دارد. علایم
کمبود مس مشابه کم خونی فقر آهن است.
مس در معده و دیواره مخاطی روده کوچک
جذب می شود، اما بخش اعظم آن در روده

کوچک صورت می گیرد.

مس در خون به صورت متصل به
پروتئینها وجود دارد. این عنصر به وسیله اغلب
سلولها در قالب یک بخش از آنزیمهای دخیل
در تولید انرژی و حفاظت از سلولها در برابر
تخریب و همچنین قدرت بخشیدن به بافتهای
پیوندی و میانجیهای عصبی درون مغز، مورد
استفاده قرار می گیرد. یکی از پروتئینها به نام
«سِرلوپلاسمین» نقش انتقال مس و همچنین
تبدیل آهن به شکلی که بتواند به سایر بافتها
منتقل گردد را به عهده دارد. میانگین سطح
مس ذخیره شده در بدن از ۵۰ تا ۱۲۰ میلی گرم
می باشد و قسمت اعظم آن در کبد یافت
می شود. دریافت اضافی مس از راه غذا، سبب
افزایش مقدار دفعی آن در ادرار می گردد. با این
وجود، تحت شرایط طبیعی مس زیادی از راه
ادرار دفع نمی گردد. بیشتر مس از راه صفرا وارد
لوله گوارش می گردد و مقداری مجددا از آن
قسمت باز جذب می شود. برداشت و دفع مس
از راه صفرا کمک می کند تا مس در بدن حفظ
شده و مقدارش به دقت تنظیم گردد.

چرا ما نیاز به مس داریم؟

مس به همراه آهن که هر دو از مواد
معدنی هستند، برای تشکیل هموگلوبین
ضروری است. همچنین این ماده به حفظ
سلامتی استخوان، رگهای خونی و اعصاب
کمک می کند.

چگونه می توانیم مس کافی

دریافت کنیم؟

مصرف انواع غذاهایی که حاوی مس
هستند، بهترین راه دریافت مقادیر کافی مس
می باشد. افراد سالمی که یک رژیم غذایی
متعادل دارند، به ندرت نیاز به مکمل پیدا
می کنند. دریافت مس در مقایسه با توصیه های
موجود نسبتا پایین است و غذاهای اندکی
یافت می شوند که واقعا منابع خوب مس باشند.
بنابراین برای اطمینان از دریافت کافی آن نیاز
به دقت می باشد.

از میان میوه و سبزیجات، سیب زمینی
مس بیشتری را در مقایسه با سایرین تأمین
می کند. جالب توجه اینکه غذاهایی که حاوی
مقادیر کمی از مس هستند، به علت تکرر و
فراوانی مقدار مصرف توسط افراد، نقش مهمی
در تأمین نیازمندی آنها ایفا می کنند.

نتیجه یک مطالعه تحقیقاتی نشان
می دهد که آمینواسیدی به نام «متیونین» جذب
خالص مس را در انسان دو برابر می کند. اگر
چنین مطلبی را در نظر بگیریم، اهمیت
دریافت منابع پروتئینی از قبیل گوشت در رژیم
غذایی را در می یابیم. عامل دیگری که سبب
افزایش جذب مس به میزان سه برابر یا بیشتر
می گردد، حضور سدیم در روده کوچک است.
لذا افزودن مقدار کمی نمک به غذا در صورت
عدم حضور گوشت در وعده غذایی، به این امر
کمک خواهد نمود. اسیدهای موجود در میوه ها
از قبیل اسیدسیتریک، لاکتیک، مالیک و
استیک سبب محلول نمودن مس می شوند، به
همین علت است که میوه ها به جذب مس
کمک می کنند. به طوری که نشان داده شده
است، سیب نقش مهمی در حفظ مس بدن ایفا
می کند. گرچه قندهای فروکتوز و ساکارز موجود
در میوه ها نیاز بدن به مس را بالا می برند.

تداخل عوامل غذایی

مصرف مقادیر زیاد عنصر روی با مس
تداخل دارد. استفاده از قرصهای مولتی ویتامین
و مینرال حاوی روی و فاقد مس می تواند
خطرناک باشد. مصرف زیاد ویتامین C با
کاربرد مس درون بدن مداخله می کند و جذب
آن را نیز کاهش می دهد. در حیوانات دچار
کمبود مس، دادن ویتامین Cسبب پارگی
آئورت (شریان اصلی قلب) می گردد. دادن
قندهای فروکتوز یا ساکارز به این حیوانات،
احتمال مرگ و میر ناشی از پارگی بخش
فوقانی قلب را سه برابر می کند که تاکنون علت
آن ناشناخته باقی مانده است. فیتاتها که در
گندم یافت می شوند، جذب مس را تا حدودی
کم می کنند ولی اثر آنها بر مس به اندازه سایر
عناصر کمیاب نیست.

کلسترول نیز گفته شده است که مس کبد
خرگوشها را کاهش می دهد. اما این صحیح
نیست که به خاطر اندک افزایش در جذب مس،
بخواهیم کلسترول را که بخش ضروری غذای
ماست و حذف آن به معنای حذف منابع غنی
مس از قبیل جگر و تخم مرغ است، از رژیم
غذایی خود کنار بگذاریم.

اغلب افراد کافی است که برای دریافت
مس کافی، یک رژیم متعادل و متنوعی را
رعایت کنند؛ حتی اگر تداخلات مذکور وجود
داشته باشد. فقط در صورتی این مداخله های
غذایی ممکن است خطرناک گردد که وضعیت
تغذیه فرد حاشیه ای و یا دچار کمبود باشد.

چگونه غذاها را تهیه کنیم که

مس هدر نرود؟

مس در طبخ برخی غذاها، حتی تحت
بهترین شرایط نیز هدر خواهد رفت. برای
حفظ آن بایستی غذاها را در حداقل مقدار آب
پخت. تا جایی که ممکن است زمان طبخ
بایستی کوتاه گردد.

یک سهم مس به چه معناست؟

اندازه سهم «Serving Size» به کار
رفته در فهرست منابع غذایی فقط تخمینی از
مقدار غذایی که بایستی مصرف گردد را نشان
می دهد. مقدار ماده مغذی در هر سهم بستگی
به وزن آن دارد. به طور مثال، ۲۱ لیوان قارچ
پخته شده حاوی مس بیشتری در مقایسه با ۲۱
لیوان قارچ خام است، زیرا یک سهم قارچ
پخته شده، وزن بیشتری دارد. بنابراین درون
فهرست غذایی، قارچ به صورت پخته شده
آورده می شود. قارچ خام مقداری مس تأمین
می کند ولی نه به اندازه ای که ۲۱ لیوان آن در
فهرست منابع خوب غذایی آورده شود.

معنای یک منبع غذایی خوب

چیست؟

یک منبع غذایی خوب مس حاوی مقادیر
قابل توجهی مس به نسبت میزان انرژی آن
است و حداقل ۱۰ درصد توصیه های مجاز
روزانه (RDA)را برای مس در یک سهم
غذایی انتخابی تأمین می کند. RDAبرای
مس ۲ میلی گرم در روز است. (دریافت کافی و
مطمئن تخمین زده شده برای بزرگسالان ۵/۱
تا ۳ میلی گرم می باشد).

منابع خوب مس چیست؟

با توجه به جدول (۱)، فهرستی از منابع
خوب مس و در صدی از RDAمس را که
تأمین می کنند، ملاحظه می کنید. این فهرست بر
اساس گروههای غذایی مختلف ارائه شده است.

فقیرترین منبع مس، شیر گاو فرآیند نشده
می باشد که در هر ۳۰ گرم حاوی ۴/۱ میلی گرم
مس است. این امر ممکن است تطبیقی برای
محافظت غدد شیری گاو در برابر رشد میکرو
ارگانیسها (موجودات ذره بینی) باشد. نوزادان
پستانداران در عوض، دارای ذخایر کبدی مس
هستند که نیازشان را تأمین می کند.
بزرگسالانی که مقادیر فراوانی شیر و ماست
مصرف می کنند، بدون آنکه از منابع غنی مس
استفاده کنند، در معرض خطر کمبود مس قرار
خواهند گرفت.

دانشمندانی که می خواهند برای مقاصد
تحقیقاتی، کمبود مس ایجاد کنند، از

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.