پاورپوینت کامل کربوهیدراتها را بیشتر بشناسیم ۳۸ اسلاید در PowerPoint


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت کامل کربوهیدراتها را بیشتر بشناسیم ۳۸ اسلاید در PowerPoint دارای ۳۸ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت کامل کربوهیدراتها را بیشتر بشناسیم ۳۸ اسلاید در PowerPoint،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت کامل کربوهیدراتها را بیشتر بشناسیم ۳۸ اسلاید در PowerPoint :

>

۹۶

کربوهیدرات که اغلب افراد آن را به عنوان
نشاسته و قند می شناسند، یکی از سه منبع
عمده انرژی است و بیشترین جزء غذا را
تشکیل می دهد. گاهی تا ۹۰ درصد انرژی
رژیم غذایی افراد فقیر از منبع کربوهیدراتها
تأمین می گردد (به ویژه در نواحی گرمسیر)، در
حالی که ممکن است فقط ۴۰ درصد انرژی
رژیم غذایی طبقه ثروتمندان از این منبع

تأمین گردد.

کربوهیدرات حدود ۴۳ انرژی گیاهان دنیا را
که زندگی حیوانات برای تأمین غذا به آن
بستگی دارد، تشکیل می دهد. گیاهان سبز
تحت تأثیر نور خورشید قادر به ساخت
کربوهیدراتها از آب و گازکربنیک می باشند.
مقداری از این کربوهیدرات که فیبر نامیده
می شود و قسمت اعظم آن سلولز است، در
ساختمان گیاهان برای استقامت آن مورد
استفاده قرار می گیرد. مقدار دیگری برای رشد
گیاه به انرژی تبدیل می شود و ممکن است
بقیه آن به شکل قند یا نشاسته در گیاه
ذخیره شود.

بشر برای تغذیه خود در کشت انواع دانه ها،
میوه ها و ریشه های حاوی کربوهیدرات بسیار
موفق بوده است و بی تردید در تکامل او نقش
اساسی داشته است.

آیا شما نان را به خاطر اینکه کربوهیدرات
پیچیده و فیبر دارد، مصرف می کنید؟ آیا قانع
شده اید که کربوهیدراتهای پیچیده (مثل
نشاسته) برای سلامت خوب هستند و
فیبرهای غذایی می توانند از تعدادی از
بیماریهای مزمن جلوگیری کنند؟ آیا متوجه
شده اید که انتخاب چنین مواد غذایی تنوع
بیشتری به غذاهای شما می دهد؟ یا، آیا با
وجود اینکه به شما گفته شده است که قندهای
ساده برایتان بد است، قند و شکر زیاد مصرف
می کنید؟ هنگامی که بچه بودید، مادرتان به
شما گفته است که مصرف شیرینی دندانهایتان
را خراب می کند و اشتهای شما را از بین
می برد؟ آیا گاهی اوقات از خودتان با یک کیک
شکلاتی پذیرایی می کنید؟

البته ما هر روز با موارد فوق روبه رو
هستیم. انتخاب غذاها نمی تواند فقط تحت
تأثیر خوب یا بد بودن مواد غذایی برای ما
باشد. قندهای ساده نیز مانند نشاسته و
فیبرهای غذایی جای خاصی در رژیم غذایی
دارند.

وجود کربوهیدراتها در مواد غذایی از نظر
ویژگیهای زیر حائز اهمیت است:

مواد غذایی کربوهیدراتی به آسانی رشد
می کنند، ذخیزه آنها ایجاد اشکالی نمی کند، به
ازاء هر واحد زمین انرژی زیادی از آنها به
دست می آید و منبع ارزانی از انرژی نیز
می باشد. در نتیجه، هنگامی که مقدار پول
موجود برای خرید غذا محدود است و جایی که
گیاهان زیادند، نسبت غذاهای کربوهیدراتی در
رژیم افزایش می یابد.

کربوهیدراتهای تصفیه شده، به انرژی
مصرفی کمک می کنند، در حالی که موادی که
کمتر تصفیه شده اند، علاوه بر رساندن انرژی
به ورود مواد مغذی دیگر به بدن نیز کمک
می کنند.

کربوهیدرات اولین ماده مغذی است که از
نظر شیمیایی شناخته شد و ترکیبی است از سه
عنصر کربن، هیدروژن و اکسیژن. نسبت
هیدروژن به اکسیژن در آن ۲ به ۱
است، یعنی همان نسبت موجود در آب و
به همین جهت نام آن را کربوهیدرات
گذاشته اند.

برای طبقه بندی کربوهیدراتها به تعداد
واحدهای تشکیل دهنده آنها توجه می گردد.
کربوهیدراتهای ساده (قندها) شامل
مونوساکاریدها (تک قندیها) و دی ساکاریدها
(دوقندیها) می باشد. در حالی که به
کربوهیدراتهای پیچیده، پلی ساکاریدها (نشاسته
و فیبرهای غذایی) اطلاق می شود.

لازم به توضیح است که فیبرهای غذایی
بخشی از گیاه هستند که در لوله گوارش انسان
هضم نمی شوند.

خواص کربوهیدراتها:

می توان کربوهیدراتها را بر حسب طعم
شیرین طبقه بندی نمود. فروکتوز (قند عسل)
شیرین ترین کربوهیدرات است و نشاسته
کمترین میزان شیرینی را دارد و در واقع اصلاً
شیرین نیست. موز سبز دارای نشاسته زیادی
می باشد، همزمان با رسیدن، نشاسته آن به قند
(گلوکز) تبدیل می شود و طعم شیرین پیدا
می کند. برعکس، شیرینی ذرت، وقتی می رسد
کم می شود زیرا قند آن به نشاسته تبدیل
می شود.

نشاسته ها از نظر قابلیت حل شدن در آب
متفاوتند. به دلیل اینکه ساکارز (شکر)
شیرین تر و قابل حل تر از سایر قندهاست، در
نوشابه ها به کار می رود.

فیبر در رژیم غذایی:

غذاهایی نظیر غلات و آردهای دانه کامل
آنها، ریشه های نشاسته ای مثل سیب زمینی و
همچنین حبوبات، مغزها و میوه ها بیش از همه
حاوی مقادیری فیبر خام هستند.

متوسط فیبر دریافتی افراد بسیار متغیر و
در حد وسیعی است. مثلاً زارعین کشورهای
آفریقا روزانه به طور متوسط ۲۵ گرم فیبر خام
در غذای خود دریافت می کنند و در این گونه
جوامع موارد شیوع بیماریهای روده بزرگ و
سرطان کم است و برکیت Burkitt)) (یکی از
محققین در زمینه ارتباط فیبر غذایی و
بیماریهای مختلف) معتقد است که موارد کم
این بیماریها و یا به اصطلاح مصونیت نسبی
این جوامع در مقابل ابتلاء به این بیماریها
ناشی از مصرف زیاد فیبر در نزد آنها می باشد.
این نظریه با شواهد زیاد مورد تأیید گروهی از
محققین است. فیبر نه تنها جذب نمی شود،
بلکه مقدار زیادی آب از داخل روده بزرگ
جذب می کند.

رژیمهایی که غنی از فیبر هستند، موجب
تشکیل مدفوع نرم و حجیم می گردند. برعکس
در رژیمهای محدود از فیبر مدفوع کم و سفت
است. در رژیمهای غنی از فیبر، زمان تخلیه
مدفوع سریعتر از زمان رژیمهای محدود از
فیبر است.

گروهی دیگر از محققین معتقدند که
ممکن است فقدان فیبر در رژیم غذایی نقش
مهمی در ایجاد بیماریهای متداول در غرب که
به نام «بیماریهای تمدن» معروفند داشته
باشد. این بیماریها شامل آپاندیسیت، بیماری
کیسه صفرا، چاقی، واریس عروق، دیابت و
بیماریهای قلب و عروق است.

همان طور که گفته شد، فیبرهای غذایی،
هم محلول و هم غیر محلول در آب، در
دانه های کامل تصفیه نشده، سبزیها، میوه ها و
حبوبات وجود دارد. برای مثال، در حالی که
نانها همه نشاسته دارند، اما فقط نانهایی که از
گندم کامل درست می شوند، حاوی فیبر غذایی
غیر محلول در آب هستند. سبزیها منابع مهم
سلول می باشند. میوه ها (و نه آب میوه) پکتین
و صمغ دارند. حبوبات منابع خوب فیبرهای
محلول هستند. منابع غذایی به مکملهای
فیبری برتری دارند، زیرا مواد غذایی
به طور طبیعی انواع مختلف فیبرهای غذایی
را همراه با ویتامینها و مواد معدنی
تأمین می نمایند.

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.