پاورپوینت کامل خواص خرما(انسان، تغذیه سلامتی«۴۳») ۳۶ اسلاید در PowerPoint


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت کامل خواص خرما(انسان، تغذیه سلامتی«۴۳») ۳۶ اسلاید در PowerPoint دارای ۳۶ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت کامل خواص خرما(انسان، تغذیه سلامتی«۴۳») ۳۶ اسلاید در PowerPoint،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت کامل خواص خرما(انسان، تغذیه سلامتی«۴۳») ۳۶ اسلاید در PowerPoint :

>

۹۲

خرما، میوه کوچک و بیضی شکل درخت
نخل خرما است که به فارسی «درخت خرما»،
به عربی «نخل» و به انگلیسی
«Date – Palm» گفته می شود. این میوه
در کتب طب سنتی به نام «تَمْرْ» می باشد. از
خانواده Palmaceae بوده و نام علمی آن

Phoenix dactyliferal است.

گیاهان کمی مانند نخل خرما یافت
می شوند که به صورت زراعی به کار برده شده
و با زندگی آدمی نیز پیوستگی داشته باشند.
این مبالغه نیست که بگوییم اگر نخل نبود،
گسترش و پراکندگی آدمی به مناطق گرم و
بی آب و علف جهان قدیم، بسیار محدودتر
می شد. خرما نه تنها غذایی پرانرژی است
بلکه به راحتی قابل نگهداری و انبار کردن و
حمل در مسافت های طولانی در صحرا
می باشد و با ایجاد سایه و محافظت در برابر
بادهای صحرایی محل مناسبی را برای
اسکان صحرانشینان ایجاد می کند. علاوه بر
این از نخل، محصولات متفاوت دیگری
جهت استفاده در تولیدات کشاورزی و تغذیه
دام های اهلی به دست می آید، به طوری که
عملاً هر یک از قسمت های نخل، کارآیی
مفیدی دارند.

مرکز اصلی خرما تاریخ مشخصی ندارد
اما مدارک موجود در مورد نخل کاری به کشت
این گیاه تا ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح(ع)
در محلی که هم اکنون در جنوب عراق قرار
دارد، اشاره دارند. اما منابعی در مورد نخل از
مصر باستان کشف شده است و نظر عمومی
این است که ابتدایی ترین زمان نخل کاری
مصادف با قدیمی ترین تمدن ها بوده و از
شمال شرقی آفریقا تا شمال غربی جلگه
دجله و فرات ادامه یافته است.

مشخصات

درخت خرما که ارتفاع آن ۱۰ تا ۲۰ متر
می شود، دارای تنه ای است استوانه ای صاف،
بدون انشعاب که آثار برگ های قدیم درخت
روی آن به صورت برجستگی هایی باقی
می ماند. درخت خرما درختی است دوپایه،
عده ای از درخت ها نر و عده ای ماده هستند.
اگر درخت از کشت دانه حاصل شده باشد،
گل های آن پس از ده سالگی ظاهر می شود و
درخت شروع به گل دادن می کند، ولی اگر
درخت از پاجوش حاصل شده باشد (که
معمول این است) پس از ۴ تا ۵ سال شروع
به گل دادن می کند. گل ها در اوایل ظهور در
یک محفظه قهوه ای رنگ نسج گیاهی قرار
دارند و پس از اینکه گل های ماده با گرده
گل های نر که از درخت نر گرفته شده، تلقیح
شدند، میوه ها به تدریج ظاهر می شوند. از
مرحله گل بودن تا خرما شدن، هفت مرحله
نامگذاری شده است که هر کدام خواص
درمانی نسبتا متفاوتی دارند. اما به علت
عدم دسترسی همگان به آنها و پرهیز از
طولانی شدن کلام، فقط به ذکر خواص
درمانی مرحله هفتم یعنی خرمای کاملاً
رسیده پرداخته می شود.

میوه رسیده خرما بسته به نوع آن به
رنگ های قهوه ای روشن، قهوه ای و قهوه ای
تیره مایل به سیاه می باشند و گوشتی شیرین
دارای یک هسته بلند به طول ۱ تا ۳
سانتی متر و قطر ۲ تا ۵ میلی متر است که به
صورت خوشه های بزرگ ظاهر می شود.

خرما بومی مناطق گرمسیر آفریقا و
عربستان است و در سایر مناطق گرم جهان
نیز کاشته می شود. در ایران، کشت خرما در
تمام مناطق گرمسیر از جمله خوزستان،
کرمان، فارس، بلوچستان و نواحی مرکزی
صورت می گیرد.

خرمای تازه، بسته به درصد رطوبت
به صورت نرم، نیمه خشک و خشک
دسته بندی می شود.

نواحی ساحلی شمالی خاورمیانه در ابتدا
Phonicia نام داشت که منشأ اصطلاح
یونانی اولیه برای نام خرما یعنی Phoneix
است. امروزه، خاورمیانه تأمین کننده سه
چهارم خرمای جهانی می باشد.

ترکیبات شیمیایی

در مراحل رشد و نمو میوه خرما دامنه
رطوبت آن از ۸۵ تا ۵ الی ۱۰ درصد می باشد.
رطوبت خرما در مرحله ای که به علت افزایش
غلظت قند و کاهش آب به خودی خود از
فساد جلوگیری می کند، به ۲۴ درصد می رسد.
اکثر خرماهای تجارتی دارای مقدار رطوبتی
برابر ۲۰ درصد هستند. از نظر ترکیبات میوه
خرما، قندها جزء ترکیبات غالب هستند. به
طوری که در کشورهای قدیمی تولیدکننده
خرما از آن بیشتر به عنوان منبع قندی
استفاده می شده است. برای درست کردن
چای، آب را با خرما می جوشانند، چادرنشین ها
شیر را با خرما جوشانده و یا اینکه خرما را
برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن خود مصرف
می کنند. یک کیلوگرم خرما با رطوبت ۲۰
درصد، ۳۰۰۰ کیلوکالری انرژی تولید می کند
که بیشترین مقدار انرژی از قندهای آن به
دست می آید. قندهای خرما ترکیبی از ساکارز،
گلوکز و فروکتوز است که دو قند فروکتوز و
گلوکز پس از تغییر شکل، به ساکارز
تبدیل می شوند.

میزان پروتئین و چربی موجود در گوشت
خرما بسیار کم است. چربی بیشتر در منطقه
پوست متمرکز گردیده و اهمیت آن در
نگهداری و محافظت از میوه از لحاظ
فیزیولوژیکی بیشتر از ارزش تغذیه ای آن
است. در خرما بین ۱ تا ۳ درصد پروتئین
یافت می شود. اما به دلیل کم بودن اسیدهای
آمینه موجود در آن، نمی توان از خرما به
عنوان منبع تغذیه ای پروتئین استفاده کرد. در
خرماهای رسیده تجاری بین ۲ تا ۶ درصد از
گوشت خرما را الیاف خام (فیبر) تشکیل
می دهد. با وجود داشتن انواع ویتامین های آ،
ب۶، ب۳ و فولات و همچنین مقدار قابل
ملاحظه ای پتاسیم، بیشترین اهمیت
تغذیه ای خرما نقش آن در تأمین فیبر
غذایی است.

در هر صد گرم قسمت قابل خوردن
خرمای خام و خشک مواد مغذی و آب وجود
دارد که در جدول ۱ آورده شده است.

خواص و کاربردهای خرما

در ذکر خواص خرما این سخن کافی
است که روزی ظرفی از خرما را خدمت
حضرت امام صادق(ع) گذاشتند، آن حضرت
فرمودند: «همانا در آن شفای دردهاست.»
طبق نظر حکمای طب سنتی، جوشانده ۵۰
گرم خرما در ۱ لیتر آب، شربت بسیار مؤثری
برای رفع خشونت و نرم کردن سینه است. به
علاوه خرما برای درمان فلج، پارکینسون،
تقویت کلیه، نرم کردن مفاصل و رفع کمردرد
مفید می باشد. در کشور هندوستان از صمغ
درخت خرما برای درمان اسهال و معالجه
بیماری های مجاری تناسلی و ادراری استفاده
می شود و از میوه خرمای بدون هسته، برای
نرم کردن سینه و به عنوان ملیّن و همچنین
بهبود آسم و ناراحتی های سینه و رفع سرفه
بهره می برند. سایر فواید خرما شامل کمک به
خون سازی (به دلیل داشتن ویتامین فولات)
و درمان سنگ مثانه می باشد.

افرادی که تمایل به مصرف یک ملیّن
غذایی جهت کمک به انجام فعالیت های
دستگاه گوارش به طور طبیعی دارند،
می توانند چند دانه خرما را در هنگام شب در
مقداری آب بگذارند و صبح اول وقت آن را به
همراه آبش میل نمایند. این شربت برای افراد
مبتلا به رماتیسم هم مفید است.

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.