پاورپوینت کامل بیماری گموز مرکبات ۱۷ اسلاید در PowerPoint


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
پاورپوینت
17870
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت کامل بیماری گموز مرکبات ۱۷ اسلاید در PowerPoint دارای ۱۷ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت کامل بیماری گموز مرکبات ۱۷ اسلاید در PowerPoint،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت کامل بیماری گموز مرکبات ۱۷ اسلاید در PowerPoint :

دانلود پاورپوینت با موضوع بیماری گموز مرکبات دارای ۱۷ اسلاید و با فرمت .pptx و قابل ویرایش و آماده برای ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس می باشد.

تعداد اسلاید : ۱۷ اسلاید
فرمت فایل: پاورپوینت .pptx و قابل ویرایش
آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس

قسمتی از متن نمونه:

بیماری گموز مرکبات

بیماری گموز مرکبات
از جمله مهم ترین مسئله ای که باغداران مرکبات شمال در ایران با آن مواجه اند. بیماری گموز مرکبات است که سبب کاهش محصول می گردد.
این بیماری در شمال مخصوصاً در باغاتی که پایه پرتقال می کارند بشدت شیوع دارد. بعلاوه گیاهان مختلفی مانند پسته، موز، انجیر و گیاهان زراعی مانند سیب زمینی، خربزه و غیره نیز مبتلا به این بیماری می شود.

علائم بیماری
روی پوست مرده محل طوقه لیمو (citrus limonia) که یکی از حساس ترین واریته مرکبات است مقدار زیادی صمغ ترشح می شود. آلودگی گیاه اغلب از طوقه و قاعده تنه شروع شده و به طرف بالا و اطراف گسترش می یابد. پوست بطور طولی شکاف بداشته و تا موقع خشک شدن همچنان سخت بوده و به چوب چسبیده است.

قسمتی از تنه آلوده که در زیر خاک قرار دارد، در اثر آلودگی بوسیله سایر عوامل پوسیدگی مرطوب نشان می دهد. صمع همیشه از شکافها ترشح نمی شود و در صورت ترشح هم ممکن است بوسیله آب بارات شسته شده باشد. پوست به تدریج مرده و پوسیده می شود و بالاخره نسج زیر پوست ظاهر می شود.
عامل بیماری
عامل بیماری گموز مرکبات را در اثر حمله چند گونه قارچ از جنس phytophthora مانند leonian نسبت داده اند.
عوامل دیگری علاوه بر حمله قارچها مانند تغییرات آب و هوایی، مواد شیمیایی، حمله حشرات و زخمهایی که در اثر کاربرد وسائل کشاورزی ایجاد می شود ممکن است سبب این بیماری شود.
ارشاد در سال ۱۳۴۸ قارچ diplodia natalensis Pole- Evans را از اکثر نمونه های بیمار مرکبات استان خوزستان جدا نمود.

این قارچ روی میوه مرکبات (پرتقال، لیمو شیرین و لیمو ترش) سبب پوسیدگی سیاه رنگ می شود.
هیف های این قارچ ابتدا بیرنگ و سپس برنگ زیتونی در می آید و روی اغلب محیط های کشت رشد نموده و تولید محفظه های اسپورزا بنام پیکنید می کند که به حالت مجتمع اند. پیکنید ها روی میزبان بصورت محفظه ای با جدار سیاه رنگ کروی بوده و داخل اپیدرم تشکیل می شود و بوسیله دهانه ای بخارج راه می یابد. اسپورها بیضوی یا استوانه ای و در دو انتها گرد و برنگ قهوه ای و دو یاخته ای مساوی هستند.
گونه های ذکر شده ژانر phytophthora را می توان روی محیط های کشت و یا روی میوه های سیب، لیمو و پرتقال کشت داد. در جنس فیتوفترا در مرحله غیرجنسی کیسه (vesicle) مانند آنچه در پیتیوم گفته شد تشکیل نمی شود و اگر در مواردی بوجود آید زئوسپورها در اسپورانژ تولید شده و بداخل کیسه میریزد و رشد هیف آن سریعتر از پیتیوم است.

در مرحله جنسی این قارچ که منتهی به ایجاد ائوسپور می شود از تلقیح ائوگن بوسیله آنتریدی حاصل می گردد. ائوسپور باعث دوام قارچ شده و زمستان گذرانی آنرا به عهده دارد. طبق مطالعات Hatmann در ۱۹۶۹ در لبنان عامل پوسیدگی طوقه مرکبات دو قارچ فیتوفترا و دیپلودیا می باشد. قارچ فیتوفترا بیشتر در ماههای بهار و پاییز قابل جدا شدن است در صورتی که دیپلودیا بیشتر در تابستان خسارت می زند و در زمستان خسارت آن کم است.

زخمهایی که در اثر فیتوفترا حاصل می شود طولی بوده و به رنگ قهوه ای روشن تا زرد کهربایی می باشد و حاشیه غیر واضح دارند.
در حالی که زخم های حاصل از حمله دیپلودیا اغلب گرد و قهوه ای تیره است و حاشیه خاکستری دارد. برای شناسایی حمله نوع قارچ زخم ها را با چاقو بریده تا حاشیه آنها هویدا شود
کنترل: شامل پیشگیری ومعالجه می‌باشد.
پیشگیری :
۱- انتخاب پایه مقاوم : انواع پرتقال، انواع نارنگی، لیموترش، لیموشیرین، بکرائی و ترنج از جمله ارقام حساس می‌باشد. نارنج (به تریستیزا حساس) ونارنج پونسیروس تریفولیاتا (به اگزوکورتیس حساس) به بیماری گموز مقاومند.
۲- محل پیوندک باید ۳۰-۱۵ سانتیمتر از خاک فاصله داشته باشد.

۳-حذف علفهای هرز از دور طوقه
۴- خوداری از ایجاد زخم اطراف طوقه
۵- جلوگیری از جمع شدن آب دور طوقه درخت
….

  راهنمای خرید:
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.